Alkupostaus ja lähtökohdat

Kaksikymppisenä halusin asua kaiken keskellä ja eri kaupungeissa asuessani asuin monesti hyvin lähellä keskustaa. Tuolloin tärkeintä minulle oli asunnon sijainti ja palvelujen (baarien) etäisyys. Nautin esimerkiksi Helsingin Kalliossa asumisesta, sillä siellä tuntui olevan meininkiä joka päivä niin hyvässä kuin pahassakin. Kallio olikin erinomainen paikka asua pitkään. Huonona puolena alueella on tietenkin asumisen hinta. Asuin Kalliossa vuokralla ja minulla ei ollut tuolloin suoraan sanottuna varaa ostaa omistusasuntoa. 

Halusin kuitenkin omistusasunnon, joten päätin etsiä edullisen asunnon hyvien kulkuyhteyksien varrelta Helsingistä. Niinpä kohteekseni valikoitui Malmi, jonne muutin kolmenkympin kynnyksellä. Malmilla on mielestäni erinomainen hinta-laatusuhde kun tarkastellaan kulkuyhteyksiä ja asuntojen hintatasoa. Malmilla on myös hyvät palvelut, sillä alueelta löytyy suhteellisen isoja ja halpoja ruokakauppoja, erinäisiä harrastusmahdollisuuksia, kouluja ja terveydenhuoltopalveluja. Huonona puolena Malmilla on kuitenkin alueen ajoittainen levottomuus. Junaradan molemmin puolin joutuu kuuntelemaan alkoholistien ja narkomaanien öykkäröintiä kun käy kaupassa. Tämä laskee keskustan viihtyvyyttä paljon ja aiheuttaa monelle varmasti turvattomuuden tunnetta. Malmia on kuitenkin tärkeä katsoa korttelikohtaisesti. Itse asun hyvin rauhallisessa taloyhtiössä ja korttelissa ei ole käytännössä ollut mitään järjestyshäiriöitä. 

Malmilla asuessa korona-aikana olen kuitenkin alkanut huomaamaan, kuinka arvoni ja mieltymykseni ovat muuttuneet asumisen suhteen. Nyt arvostan paljon enemmän luontoa ja rauhallisuutta. Olenkin alkanut katselemaan seuraavaa asuntoa näistä näkökulmista. Sijainti on tosin edelleen minulle tärkeä ja olisi hyvä, että töiden (jotka ovat pääosin tosin etänä) vuoksi uudelta alueelta pääsisi nopeasti Helsinkiin. Asunnon ei tarvitse olla Helsingissä vaan katselen myös esimerkiksi Espoota, Kirkkonummea ja Järvenpäätä. Olisi hyvä, jos junamatka Helsinkiin kestäisi korkeintaan tunnin.

Tarkoituksenani olisi käydä silloin tällöin vierailemassa eri alueilla pääkaupunkiseudulla ja kirjoittaa blogipostauksia omasta näkökulmasta. Mikäli joku erehtyy lukemaan blogia, kuulisin mielelläni muidenkin ihmisten mielipiteitä ja näkökulmia alueista. Kaikki vinkit ovat tervetulleita!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helsingin turvallisimmat ja vaarallisimmat alueet

Ulkomaalaistaustaisten osuus Helsingin alueilla